17103 Sayılı SGK Teşviki Nedir? Kimler Faydalanabilir?

smmm-yakup-kara-20230123172040-5139.jpg

17103 sayılı SGK teşviki, İmalat ve Bilişim sektörlerinde faaliyet gösteren iş yerlerinde çalışanlar için sağlanan bir SGK teşviki olarak kabul edilmektedir. Bu kapsamda işveren çalıştıracağı personel açısından SGK teşviki alarak istihdam alanı yaratma konusunda avantajlardan faydalanabilecektir. İstihdamın desteklenmesi ve işsizliğin ortadan kaldırılması noktasında değeri hayli fazla olan bu teşvikle alakalı bilmeniz gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz.

17103 Sayılı SGK Teşvikinden Kimler Faydalanabilmektedir?

SGK tarafından sunulan teşvikler çerçevesinde işveren ve işçilerin yararlanmaları oldukça önemlidir. İstihdam fırsatı yaratırken aynı zamanda daha başarılı bir iş piyasası oluşumuna da olanak tanıyan bu teşvik kapsamından faydalanmak adına aşağıdaki şart ve koşulların değerlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır. İşte 17103 sayılı teşvik bağlamında istihdam fırsatları!

İş Arayanlar için;

İş arayanlar için 17103 sayılı teşvik bağlamında işe giriş için aşağıdaki iki koşulun yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda istihdam sürecinin daha başarılı bir şekilde devam edeceği de açıktır.

    • İş arayanın aktif olarak İŞKUR’a kayıtlı olması,
    • İşe alındığı gün itibarıyla işçinin 18 yaşından büyük olması ve son üç aylık dönemde 10 günü aşan sürelerle 4/a, b, c, Ek-6 veya Ek-9. Madde kapsamında sigortalı olmaması.

Sigortalılık koşulu değerlendirilirken isteğe bağlı sigortalılık hariç tutulacaktır.

İşveren için;

İşverenlerin 17103 sayılı SGK teşviki bağlamında teşviklerden yararlanabilmesi adına aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede daha başarılı ve sorunsuz bir teşvik sürecinden yararlanılacağı da açıktır.

    • İşletmenin özel sektörde faaliyetlerini sürdürmesi,
    • SGK prim borcunun bulunmaması veya yapılandırılması,
    • Bir önceki takvim yılında bildirilen ortalama sigortalı sayısına ek olması.

Koşulları sağlayan işletmeler açısından belli sürelerle bu destekten faydalanmak mümkündür. Siz de bu teşvikle işçi istihdam etmek istiyorsanız faydalanma sürelerini dikkate almalısınız. İşte 17103 sayılı SGK teşviki kapsamında faydalanma süreleri!

    • İşe Giriş Tarihi İtibariyle 18 Yaşından Büyük Kadın Sigortalılar – 18 Ay
    • İşe Giriş Tarihi İtibariyle 18 Yaşından Büyük 25 Yaşından Küçük Erkek Sigortalılar – 18 Ay
    • İŞKUR’a Kayıtlı Engelli Sigortalılar – 18 Ay
    • Diğer Sigortalılar – 12 Ay

Siz de teşvik kapsamından faydalanarak süreci daha kaliteli bir noktaya taşıyabileceğinizi unutmamalısınız.

Bu sitedeki SMMM Yakup Kara ait hiç bir görsel her ne sebeple olursa olsun, kaynak gösterilerek dahi kopyalanamaz, çoğaltılamaz, basılı yada internet ortamında yayınlanamaz. Sitedeki ürünler ve görseller SMMM Yakup Kara ticari malıdır hiç bir amaçla bu görseller SMMM Yakup Kara izni olmaksızın kullanılamaz. , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . SMMM Yakup Kara haber vermeksizin sitede sunduğu ürün ve hizmetlerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. SMMM Yakup Kara tarafından yazılı olarak teyit edilmeyen kampanya, tasarım, hizmet, ürün ve fiyatlar geçerli değildir.